פסילה מנהלית משמעותה הטלת איסור על נהג מלנהוג לפרק זמן מסוים, ללא החלטה שיפוטית, וזאת בשל קיומו של חשד לכך שאותו נהג ביצע עבירת תעבורה. במקרים בהם עולה חשד לכך שנהג עבר עבירות תעבורה מסוימות ניתן יהיה למנוע ממנו לנהוג ברכב לפרק זמן הקבוע בחוק.
כאשר אדם שותה אלכוהול רב, הדבר משפיע על יכולותיו המוטוריות והמחשבתיות. הרף המותר לנהיגה עומד על עד 250 מיקרוגרם של אלכוהול בדם ונמדד בבדיקת נשיפה הנקראת ינשוף. אם למרות זאת אדם בוחר לנהוג, הוא מסכן את עצמו ואת סביבתו. עבירת הנהיגה בשכרות נחשבת לאחת מעבירות התעבורה החמורות ביותר, והיא טומנת בחובה גם ענישה משמעותית ומרתיעה עם שורה של עונשים לרבות עונשי מינימום, כמו פסילת רישיון הנהיגה לתקופה מסוימת בגין עבירה של נהיגה בשכרות.
כדי לקבוע האם אדם נוהג בשכרות נהוג לערוך לו את בדיקת הינשוף. סירוב לערוך בדיקת שכרות כלשהי מהווה עבירה פלילית חמורה ואלו העוברים אותה נחשבים לכאלו שנהגו בשכרות לכל דבר ועניין. העונשים על נהיגה בשכרות מתחילים מקנס ופסילת רישיון לשנתיים עד מאסר בפועל בנסיבות חמורות. אם מדובר בנהג שכבר הורשע בעבר בעבירה דומה הוא יהיה צפוי לפסילה מינימלית של 4 שנים, החרמת הרכב לתקופה.