עורך דין בפשיטת רגל

עורך דין בפשיטת רגל

עורך דין המייצג חייב בהליך פשיטת רגל. להלן במאמר נבהיר מהם לפחות חלק מהפעולות אותם על עורך הדין המייצג חייב בהליך פשיטת רגל לבצע.

עורך דין בהליך פשיטת רגל המייצג חייב יפעל לטובתו בעניינים רבים הכלולים בהליך, ישנם פעולות בסיסיות הנצרכים לכל חייב בהליך פשיטת רגל וישנם פעולות ספציפיות הנצרכים לחייב כפי הנדרש על פי עניינו נסקור חלק מהפעולות מהסוג בסיסי וחלק מהפעולות מהסוג הספציפי לחייב.

טרם פתיחת הליך פשיטת רגל על עורך הדין לבדוק עם החייב עורך הדין יברר עם החייב את מצבת חובותיו, נכסיו, השתכרותו הוצאותיו והכנסותיו ועוד. ככל יבדוק עורך הדין את מצבו הכלכלי של החייב בהווה ובעתיד.

על פי הבירור הזה יחליט עורך הדין ביחד עם החייב איזה הליך הינו ההליך הטוב ביותר עבורו.

ישנם חייבים אשר הליך פשיטת הרגל אינו מועיל עבורם מסיבות מסויימות. ישנם חייבים אשר הדרך הטובה בעבורם היא לפי סעיף 19א לפקודת פשיטת הרגל וישנם חייבים שהליך פשיטת הרגל הוא הפתרון האולטימטיבי עבורם.

לדוגמה: חייב אשר חובותיו מגיעים לסך כולל של כ – 60,000 ₪, יתכן ויוכל להגיע להסדר עם נושיו  וזאת ללא צורך בהליך פשיטת רגל.

לעומת זאת בדרך כלל חייב ללא נכסים עם חוב כולל בסך של כ – 800,000 ₪ בדרך כלל הליך פשיטת רגל הוא ההליך היחיד אשר בסופו יוכל לחזור לחיים חדשים.

פתיחת תיק אצל כונס הנכסים הרשמי (הכנ"ר) לשם תחילת הליך פשיטת רגל. מילוי טפסים נילווים, כגון: טופס 4, 5 5א, טופס ויתור על סודיות ועוד.

קבלת אישור בית המשפט המחוזי אשר בסמכותו לאשר את הליך פשיטת הרגל.

כאשר אישר בית המשפט המחוזי את הליך פשיטת הרגל מקבל החייב צו תשלומים, כלומר סכום כסף בהתאם להכנסותיו והוצאותיו אשר החייב מחוייב לשלם מדי חודש לקופת הכינוס.

כמו כן מחוייב החייב להגיש דו"ח דו חודשי למנהל המיוחד בו מפורטים הכנסותיו והוצאותיו בחודשים הללו.

על עורך הדין המייצג חייב בפשיטת רגל להסביר לחייב כיצד למלא את הדוחות ולהבהיר לו את נחיצות וחשיבות העניין של עמידה בצו התשלומים החודשיים והגשת הדוחות הדו חודשיים.

יצוין כי עמידה בצו התשלומים והגשת הדוחות הדו חודשיים הם תנאי סף לחייב על מנת שלא ימצא עצמו מחוץ להליך פשיטת הרגל.

על עורך הדין ו/או החייב להמציא את צו הכינוס עם אישור מסירה ברשויות האכיפה והגביה (הוצאה לפועל) בהם מתנהלים נגדו תיקים, וכן להמציא את צו הכינוס עם אישור מסירה לכל הנושים אשר החייב ציין אותם כנושיו בטופס 5.

עם קבלת צו הכינוס חל עיכוב הליכים משפטיים שהיו כנגד החייב כגון:

הגבלת רישיון נהיגה.

עיקולים שונים, כגון: עיקולי שכר, עיקולי מטלטלין ועוד.

הנושים אינם רשאים להטיל עיקולים חדשים וכן אינם רשאים להגיש תביעות חוב חדשות בהוצל"פ ואף החייב אינו רשאי לשלם לנושה מסויים שזוהי העדפת נושים, אלא אך ורק לקופת הכינוס.

למעשה החייב מקבל בהליך פשיטת הרגל תקופה של רגיעה מבחינת החובות והנושים ובכך עליו להתמקד בהסדרת חובותיו במסגרת הליך פשיטת הרגל ואינו צריך לחשוש מהליכי גבייה כגון עיקולים וצווים.

עורך דין בפשיטת רגל יטפל בעניינים נוספים חלקם באופן שוטף וחלקם במידת הצורך, כגון:

  • ייצוג החייב בפשיטת רגל במסגרת חקירה בפני הכנ"ר ו/או המנהל המיוחד.
  • ייצוג במסגרת בקשות לביטול הענקה ו/או העברת נכסים.
  • ביטול עיקולים על כספי פנסיה.יצוין כי כספי הפנסיה לא ניתנם למימוש בהליך הפש"ר אלא בהסכמת החייב.
  • קבלת אישור לניהול עסק ו/או עוסק מורשה.
  • קבלת היתר ליציאה מהארץ (בעיקר נדרש לצורכי עבודה).
  • הפחתת התשלום החודשי שנקבע עם מתן צו הכינוס.
  • בקשה לקציבת מזונות במידה והחייב משלם דמי מזונות על פי פסק דין של בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני.
  • ייצוג החייב בהסדר נושים.
  • מתן מענה לנושים מיליטנטיים.לעיתים נושים מבקשים אף לבטל כלל את הליך פשיטת הרגל וזאת על מנת להסיר את ההגנות חלות על החייב ולהמשיך את נשייתם במסגרת הוצאה לפועל.
  • הצעת תוכנית פירעון במסגרת הליך פשיטת רגל וזאת על מנת להגיע להפטר המיוחל.
  • ייצוג במסגרת נליכי מימוש נכסי החייב בפשיטת רגל.
  • בדרך כלל בהליך פשיטת רגל עורך הדין ינהל שיחות, יגיש בקשות, תגובות, טענות, וינהל משא ומתן באופן שוטף מול המנהל המיוחד ולעיתים מול צדדים נוספים כגון: הכנ"ר, צדדי ג', הנושים ובית המשפט.

נהניתם?! שתפו...

שתפו בווצטאפ
שתפו בפייסבוק
שתפו באימייל
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין

השארת תגובה

יש לך שאלה? צריך ייעוץ? קליק ונתקשר.

מאמרים נוספים

עקבו אחרינו בפייסבוק

יש לך שאלה? צריך ייעוץ? קליק ונתקשר.

מאמרים נוספים

עקבו אחרינו בפייסבוק

WhatsApp chat
דילוג לתוכן