חדלות פרעון הינה מצב בו אדם או חברה מבקשים הכרה במצבם הכלכלי, שאינו מאפשר להם לשלם את חובותיהם. פשיטת רגל משוייכת לאדם פרטי, בעוד חברות בע"מ ותאגידים מחוייבים בפירוק ולעיתים הבראה. התהליך הזה מיועד לכונן סדר בין הנושים שיאפשר להם לקבל מה שניתן מהסכום שחייבים להם, יחד עם ההתחשבות הנחוצה במצבו של החייב. הליך כזה, כאשר הוא מצליח, מאפשר לחייב לקבל צו הפטר שמאפשר לו פטור מתשלום כל או חלק מחובותיו, ובכך הוא יכול להתחיל את חייו הכלכליים מחדש. בהיות פשיטת רגל הליך אישי, כלכלי ומשפטי, יש צורך בעו"ד מומחה לנושא שיוכל להשיג עבורך את התנאים הטובים ביותר בתהליך מורכב זה.
משרד ביליצקי, ובראשו עו"ד אוריאל ביליצקי, הינו בעל נסיון רב בתחום פשיטות הרגל וחדלות פרעון, לאחר שנים של עבודה בתחום והתמחות בפשיטות רגל אצל מנהל מיוחד/נאמן מטעם כונס הנכסים הרשמי (הכנ”ר).
במהלך הטיפול בתיקי הפש”ר צבר ידע רב בההליך- החל מהגשת הבקשה לצו הכינוס, חקירת החייב ע”י המנהל המיוחד, בדיקת תביעות החוב ואישורם ו/או דחייתם, הסדרי חובות עם הנושים והמלצה על תוכנית פרעון לכונס הנכסים הרשמי ולבית המשפט, עד קבלת צו הפטר על החובות.
חשוב לדעת שלמרות הקושי הכרוך במצב, פשיטת רגל יכולה לקרות לכל אחד, וחשוב לגבור על הבושה שקיימת לעיתים. במהלך השנים משרד ביליצקי טיפל בפושטי רגל מכל שכבות האוכלוסיה, החל ממנכ"לים ובעלי עסקים מצליחים שספגו מכה קשה, ועד בעלי עסקים קטנים ומשפחות הכורעים תחת הנטל הכלכלי. היכרות זו אפשרה מודעות גבוהה יותר לקושי הנפשי הנלווה לתהליך זה, אישית, חברתית ומשפחתית. בגלל הרגישות הגבוהה במצב, צריך להתייעץ עם אדם שהוא מומחה לעניין, ולא פחות מכך. רק מקצועיות ונסיון יכולים לעזור להגיע לפטר המיוחל, ולהתחיל חיים חדשים ללא חובות.
בישראל מוסדר הנושא של פשיטת רגל בפקודת פשיטת הרגל (תש"ם 1980) וחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי (התשע"ח 2018) המחליף את הפקודה, והמופקד על ביצועו הוא כונס הנכסים הרשמי. הכונס משמש כנאמן (כלומר, צד שלישי נייטרלי) עד שממונה נאמן פרטי, לרוב עורך דין המתמחה בדקויות הנושא. התהליך מורכב משלבים הבנויים זה על גבי זה, ומתחיל בהגשת בקשה לפשיטת רגל. אם היא מתקבלת, מוגשת בקשה לצו כינוס, שאם הוא מתקבל מתחילה חקירה של החייב יחד עם הגבלות שונות שנועדו למנוע חובות נוספים והונאות.
לאחר החקירה, אם נמצא החייב מתאים, מוכרזת פשיטת רגל ומתחילה חלוקת הנכסים של החייב על פי קדימויות הקבועות בחוק. התהליך נחתם בצו הפטר, שמהווה אישור מבית המשפט שאין טעם להמשיך בהליכים מכיוון שלחייב אין יכולת לשלם לנושים מעבר למה שעוקל. משרד ביליצקי בהובלת עורך הדין אוריאל טיפל נכון להיום במאות תיקים של פשיטת רגל וחדלות פרעון בהצלחה מרובה, והוביל את התהליך באופן היעיל ביותר עבור החייב מול כונס הנכסים הרשמי והנושים השונים.
בשנה האחרונה אנו עדים לעלייה חדה במספר הבקשות לפשיטת רגל, משתי סיבות עיקריות:
- מגפת הקורונה שפגעה בבסיס הכלכלי של בעלי עסקים רבים, ופתחה פתח להליכים מקוצרים ומתחשבים יותר.
- חוק חדלות הפרעון שנכנס לתוקף בספטמבר 2019 ששם במוקד את שיקום החייב. ההליך מאפשר הגנה מפני הנושים ותהליכים של הוצאה לפועל, אולם יש צורך בחשיפה של כל הנכסים, התחייבויות ופעילויות עסקיות ופרטיות שנעשו 7 שנים לפני הכניסה להליך- לעיתים גם של בן\ בת הזוג ואף קרובי משפחה נוספים. בזמן ההליך לעיתים יוטל איסור יציאה מהארץ, ביטול אשראי ואיסור על פעילויות כלכליות מסויימות, והחייב יצטרך למצוא עבודה כשכיר ולהפריש סכום מסויים לטובת התהליך.
כדי לצאת מהמצב הקשה להתחלה כלכלית חדשה, תוכלו להתייעץ עם משרד ביליצקי שצבר נסיון רב בשנים האחרונות בנושא חדלות פרעון ופשיטת רגל, והוביל בהצלחה מאות תיקים לתוצאה הרצויה עבורם בדרך לשיקום והבראה כלכלית.