תעבורה

ישראל נחשבת כאחת המדינות עם העומס התחבורתי הגדול ביותר במדינות הOECD, וכמות גבוהה מאוד של תאונות דרכים ועבירות תנועה כתוצאה מכך ומתרבות הנהיגה בארץ. השאלות הנידונות בבית הדין לענייני תעבורה הינן מגוונות, בהן ניתן למצוא נהיגה בשכרות או תחת השפעת סמים, מהירות מופרזת, תאונות, פיצויים לנפגעי תאונות דרכים ושאלות ביטוח, נהג חדש, קנסות ונקודות, אי ציות לחוקי התנועה ודו"חות שונים. העונשים הקבועים בחוק יכולים להיות החל מצבירת נקודות, קנסות, שלילת רשיון ועד זמן מאסר. 

 

בין אם פגעת באדם אחר בכביש ובין אם נפגעת, או שהואשמת בעבירה שלא ביצעת וניתן לערער עליה, הדבר הראשון שכדאי לך לעשות הוא לשכור את שירותיו של עו"ד מומחה. משרד ביליצקי פועל כבר מעל עשור וטיפל בין השאר במקרים רבים בתחום התעבורה. בעבודה מדוייקת וקפדנית, המשרד הצליח לערער על החלטות שהתקבלו, למנוע ענישה חמורה ולהשיג פיצויים לנפגעים. 

 

תחום התעבורה הוא שונה מתחומי משפט אחרים, הן בשל אחריות קפידה (כלומר, לא צריך להוכיח מניע של הנאשם, אלא רק את העובדה שביצע את העבירה) והן בשל המנגנון ההרתעתי שבה. מכיוון שעבירות תנועה הן בעלות פוטנציאל קטלני, הרשויות נוקטות בצעדים חמורים כנגד המפירים את החוקים כדי למנוע פגיעה ומוות מיותר. לכן, יש צורך בעורכי דין המתמחים בצורה מקצועית בדיני התעבורה לפרטיהם. 

 

מה העבירות והעונשים הנפוצים בתחום? 

  1. נהיגה בשכרות או תחת סמים– לפי סעיף 39 (א) לפקודת התעבורה העונש על נהיגה בשכרות הוא פסילת מינימום של שנתיים. בתיקון 72 שבוצע בשנת 2005 ניתנה האפשרות לקצין משטרה להחרים רכב ל־30 יום לנהג אשר נתפס נוהג בשכרות.
  2. הפקרת נפגע בתאונת דרכים– תקנות אלו נועדו כדי לטפל במקרים של תאונות פגע וברח, בהן אדם פוגע ברכב אחר ולא עוצר לוודא את הנזק או לא קורא לעזרה כאשר יש בה צורך. העונש על כך הוא בין 3 ל14 שנות מאסר. 
  3. קנס– מי שמקבל קנס עליו לשלמו תוך 90 יום, או להגיש בקשה לביטול הדוח תוך 30 יום תוך פניה לאגף פניות ציבור במשטרת ישראל, או לשלוח בקשה להישפט תוך 90 יום.
  4. השבתת כלי רכב– אם לקצין משטרה יש יסוד סביר להניח שיוגש כתב אישום, בסמכותו למסור הודעת איסור שימוש ברכב ל־30 יום וליטול את רישיון הרכב. ניתן לערער על כך אם הרכב אינו שייך לנהג שביצע את העבירה, והוא נלקח ללא ידיעתו, או במצב שהנהג פעל בניגוד להוראות בעל הרכב.
  5. עבירה על חוקי חנייה או תעבורה אחרים– משתנה: קנס, נקודות, שלילה או מאסר. 

 

מה הם השלבים במשפט בענייני תעבורה? 

 

לאחר הגשת כתב האישום, הנתבע צריך להשיב האם הוא מודה בביצוע העבירה או כפור בעובדות האישום. אם יש הודאה והרשעה עוברים לפסיקת העונש, ואם לא- עוברים לשלב הראיות, ואחריו מחליטים האם הנתבע הוא אשם בדין או לא. גם אם יש האשמה, ניתן לדון בחומרת העונש. בשלבים הללו יש להביא את הראיות המקילות- ותק נהיגה, עבר תעבורתי, נסיבות אישיות ועוד. גם לאחר ההאשמה ניתן לערער על מנת לנסות להשיג ענישה מקילה יותר. לשם כך, יש צורך בעורך דין מומחה בתחום. משרד ביליצקי ישמח לעמוד לשירותכם כדי לייצג את הצד שלכם בפני בית הדין לענייני תעבורה. 

נהניתם?! שתפו...

שתפו בווצטאפ
שתפו בפייסבוק
שתפו באימייל
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין

השארת תגובה

יש לך שאלה? צריך ייעוץ? קליק ונתקשר.

מאמרים נוספים

עקבו אחרינו בפייסבוק

יש לך שאלה? צריך ייעוץ? קליק ונתקשר.

מאמרים נוספים

עקבו אחרינו בפייסבוק

WhatsApp chat
דילוג לתוכן